Posts

Te oogsten + wist je datjes (05/2018)

Tunnel 1 : venkel, Romeins  sla, kropsla, krulsla, eikenbladsla, rucola, blaadjes rode biet en ander snijgroen, pijpajuin, koriander Tunnel 2 : veldsla, peterselie, kervel, rucola, bieslook, Chinese  bieslook, tijm Tunnel 4 : paksoi,  Chinese  kool, koolrabi Bl ok 3 : rabarber Blok 6 : bloemkool In het kot in bak : rode biet; pastinaak Kruidentuin : citroenmelisse, muntsoorten, eetbare bloempjes (madeliefje, viooltje, komkommerkruid), spinaziezuring en veldzuring, lavas, pijpajuin, bieslook, tijm, salie, vrouwenmantel, citroenverbena wist- je- dat: Wanneer een bloemkool begint te barsten, ze dringend moet geoogst worden. Voor een bloemkool geldt: klaar= klaar. Ze kan geen week blijven staan, want dan is ze volledig doorgeschoten. Een bloemkool onder invloed van zonlicht geel en zelfs roos kan verkleuren. Om dit te voorkomen kan je ook een blad afbreken en op de kool leggen. De look binnenkort begint door te schieten. Deze stengel...

Foto's van de eerste ´Pluk en kook´

Afbeelding
Bedankt voor een gezellige avond met het veel lekker eten            

Yes we can

Wauw, csa Vlaanderen wordt in 'The Guardian' genoemd. Bedankt aan iedereen voor het vertrouwen en deelname. Wij zijn goed bezig ☺ https://www.theguardian.com/world/2018/apr/19/taste-the-difference-farm-to-fork-movement-takes-off-in-urban-flanders

Pluk en kook

Van harte bedankt aan Celle die opnieuw de keuken van de b&b aan ons wil lenen voor de 'Pluk en kook' (Steenwinkelstraat 499, 2627 Schelle). De 'Pluk en kook' gaat door op de datums hieronder tenzij er een groepsboeking van de B&B zou gebeuren: Maandag 23 april van 19 tot 21 uur Dinsdag 22 mei Woensdag 20 juni Donderdag 20 september Maandag 15 oktober Dinsdag 13 november In het geval dat er wijzigen zou zijn laten wij het zo snel mogelijk weten. Ook een hartelijke dank aan plukker Yvonne Coppens die dit jaar de 'Pluk en kook' geeft. Ze eet zelf veganistisch en kookt heel graag. En ik zeg het maar - de cakes van haar op het openingsfeest waren echt lekker. 😉 Het plukteam

Te oogsten + wist je datjes (04/2018)

Tunnel 1 :  pijpajuin Tunnel 2 : bieslook, chinese bieslook, tijm, koriander, wilde rucola, winterpostelein (ook nog eetbaar wanneer er bloempjes in staan) en overschotten van het snijgroen van de winter. Al deze groentjes worden afgeknipt! Tunnel 3 : kervel (witte vlag), spinazie, snijselder, overschotten snijgroen van de winter Veld  (schema zie bord aan kot) Blok 1 : boerenkool, prei. Van de palmkool kan je nog steeds het blad eten en ook nu beginnende bloemen die je kan gebruiken als broccoli, ook lekker rauw in een slaatje. Blok 2 : spruiten en flowersprouts.  Gebruik deze week eerst de geoogste koppen die je in zakken in het kot vindt. Blok 3 : helemaal achteraan: aardpeer Blok 4 : nog even pastinaak en laatste wortelpeterselie, maar moet zo snel mogelijk weg In het kot in bak : rode biet; pastinaak (te gebruiken wanneer ze op het veld weg zijn) In het kot in zak : de koppen van de spruitplanten en flowersprouts: gebruik deze eerst! wist...

Van harte bedankt

Afbeelding
Van harte bedankt voor een heel fijn lentefeest. ❤️  Zo veel blije gezichten gezien. Dat verwarmt zelfs op een half koude maandag :)

infosessie voor geïnteresseerden 2/4/18 - 13u30

interesse om lid te worden van onze gemeenschap? kom dan langs op (paas)maandag 2/4/18 om 13u30 , afspraak op het veld te Zinkvalstraat (ter hoogte van nr3), 2627 Schelle