Posts

Foto's 'Pluk en kook', 20 juni

Afbeelding
Foto's door onze plukkers Ewa en Sylvie

Foto-reportage door Anneleen Van Neck

Afbeelding
   

Nog enkele vrije plaatsen voor dit oogstjaar

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor dit oogstjaar! Je kan inschrijven aan een verlaagde prijs. Om te mogen plukken tot maart volgend jaar dien je nu slechts 230 euro te betalen per volwassene, kinderen krijgen een verlaagd tarief (9,5 maal hun leeftijd). Hopelijk tot snel en alvast welkom! Met vriendelijke groenten, Team Zinckval

Te oogsten + wist je datjes (06/2018)

Beste plukkers, Het is feest op het veld, zoveel lekkers te plukken! Het is volop aardbeientijd en de frambozen zijn extreem vroeg rijp. Ook de broccoli’s zijn klaar. Vergeet ze niet te oogsten, want ze kunnen niet lang blijven staan.  Met het warme weer en de malse buien die we kregen, groeit alles (groenten en onkruid) extreem snel. Er werden deze week heel veel vlaggen geplaatst! Het is al echt kiezen tussen al de groenten. In de tunnels zijn vele voorjaarsteelten weg en er werden komkommers, paprika’s, tomaten en aubergines geplant. Er werden ook dit jaar weer veel pompoenen gezet. Binnenkort worden de winterkolen geplant. Te oogsten op 6 juni Van het vetgedrukte mag je veel gebruiken Tunnel 1 : rucola , pijpajuin, snijsla Tunnel 2 : peterselie, rucola , bieslook, chinese bieslook, tijm Tunnel 3 : wortelen, ajuinen Tunnel 4 : koolrabi (moet weg!) , rode bieten Blok 2 : verse look en lookstengels (zie vorige mail), peultjes en...

Te oogsten + wist je datjes (05/2018)

Tunnel 1 : venkel, Romeins  sla, kropsla, krulsla, eikenbladsla, rucola, blaadjes rode biet en ander snijgroen, pijpajuin, koriander Tunnel 2 : veldsla, peterselie, kervel, rucola, bieslook, Chinese  bieslook, tijm Tunnel 4 : paksoi,  Chinese  kool, koolrabi Bl ok 3 : rabarber Blok 6 : bloemkool In het kot in bak : rode biet; pastinaak Kruidentuin : citroenmelisse, muntsoorten, eetbare bloempjes (madeliefje, viooltje, komkommerkruid), spinaziezuring en veldzuring, lavas, pijpajuin, bieslook, tijm, salie, vrouwenmantel, citroenverbena wist- je- dat: Wanneer een bloemkool begint te barsten, ze dringend moet geoogst worden. Voor een bloemkool geldt: klaar= klaar. Ze kan geen week blijven staan, want dan is ze volledig doorgeschoten. Een bloemkool onder invloed van zonlicht geel en zelfs roos kan verkleuren. Om dit te voorkomen kan je ook een blad afbreken en op de kool leggen. De look binnenkort begint door te schieten. Deze stengel...

Foto's van de eerste ´Pluk en kook´

Afbeelding
Bedankt voor een gezellige avond met het veel lekker eten            

Yes we can

Wauw, csa Vlaanderen wordt in 'The Guardian' genoemd. Bedankt aan iedereen voor het vertrouwen en deelname. Wij zijn goed bezig ☺ https://www.theguardian.com/world/2018/apr/19/taste-the-difference-farm-to-fork-movement-takes-off-in-urban-flanders