Posts

Info-moment + rondleiding zondag 31 maart om 14uur

Interesse om deel te nemen vanaf april 2019? Kom dan naar het info moment zondag 31 maart om 14uur. We hebben nog enkele plaatsen beschikbaar om deel te nemen voor een jaar. We verwachten je op de Zinkvalstraat (ter hoogte van nr 3) in 2627 Schelle. Tot dan!

Te oogsten + wist je datjes (02/2019)

Te oogsten op 15 februari   in kot :   in blauwe tonnen: daikon en rode biet Tunnel 1 : winterpostelein, koriander, laatste koolrabi Tunnel 3 : Veldsla, kervel Tunnel 4 : Snijselder Blok 3 = fruitblok Aardpeer: helemaal achteraan Blok 4 : Prei kervel, winterkers (=barbarakruid), lepelblad rode biet Blok 5 : gele en paarse raapjes: tweede helft bed boerenkool, palmkool Blok 6: Rode biet schorseneren, pastinaak (er is nog maar weinig loof zichtbaar, maar ze zijn er nog!) spruiten, flower sprouts rode kool, witte kool en savooi Blokje voor tunnel: Warmoes (=snijbiet), tijm, bonenkruid Blokje achter tunnel: witte kool, savooi Te verwachten teelten Witloof wist- je- dat: ·          Patricia bij ons stage loopt tot september. Zij volgt de opleiding landwijzer. Momenteel komt zij 1 dag/week. Er zijn ook verschillende vrijwilligers die komen helpen zodat het steeds een leuke dag is....

Te oogsten + wist je datjes (01/2019)

Te oogsten + wist je datjes (01/2019) Te oogsten op 10 januari in kot :   in blauwe tonnen: rammenas, raapjes, daikon en rode biet Tunnel 1 : winterpostelein, koriander, koolrabi Tunnel 3 : Veldsla, kervel en ander snijgroen Tunnel 4 : Snijselder en warmoes Blok 3: Aardpeer: helemaal achteraan Blok 4 : Prei kervel, winterkers (=barbarakruid), lepelblad roodlof, groenlof: nog enkele, verwijder de buitenste bladeren rode biet Blok 5 : gele en paarse raapjes: tweede helft bed boerenkool, palmkool Blok 6: Rode biet, schorseneren, pastinaak   spruiten, flower sprouts rode kool Blokje voor tunnel: Warmoes (=snijbiet), tijm Blokje achter tunnel: witte kool, savooi wist- je- dat: We binnenkort al wortelen, spinazie, tuinbonen en erwten zaaien.  de watervoorraad in de grond nog steeds niet aangevuld is na de droogte. Het weer zo zacht is dat het onkruid al begint te kiemen. Veel pluk- en kookplezier! Tea...

INFO: minder bekende wintergroenten

Lepelblad : afknippen. Vergeten keukenkruid, hoog vitamine C-gehalte. De smaak is kruidig en scherp. Kan gebruikt worden in een slaatje, om soep of saus af te werken, in kruidenboter. Blok 4 Winterkers of barbarakruid : Afknippen. Pittige smaak zoals cresson(tuinkers) en waterkers. Rauw of maximum 2 minuten koken. De jonge bladeren worden gekookt als spinazie of worden fijngehakt aan salades toegevoegd. De oudere bladeren worden gebruikt als een kruid, maar zijn erg sterk van smaak. Daarom worden ze eerst even gekookt om de sterkte eraf te halen. Blok 4 Winterpostelein : groeit in tunnel 1. Knip af. De groente met de meeste omega3 vetten. Bevat heel veel vitamines en mineralen. Een van de gezondste groenten. Je kan het rauw eten in een salade. Verwerken in stoemp of soep. Pastinaak : oogst met riek naast elkaar. Een dikke witte wortel met een zoete, kruidige smaak. Kan geraspt worden in een wortelsalade. Ook lekker in soep, puree, als chips of frietjes Schorseneren : oogst d...

Info-moment + rondleiding zaterdag 27 oktober om 14uur

Heeft u interesse om deel te nemen aan het volgende oogstjaar? (april 2019 t.e.m. maart 2020) Kom dan naar de rondleiding zaterdag 27 oktober om 14uur op Zinkvalstraat te Schelle. Bio, lokaal & leuker dan de supermarkt!

extra info-moment za 6/10/2018 om 16u

voor zij die 16/9 niet naar de open-veld-dag konden komen: een extra info-moment met rondleiding zaterdag 6 oktober 2018 om 16u u bent welkom!

Open veld dag, zo 16/09/2018 13u-17u

Afbeelding