Waarden

Waarom?
Wij geloven dat het de hoogste tijd is dat wij beter in balans gaan leven met de natuur, ónze natuur.
Wij geloven dat we dit kunnen, samen.

Hoe?
Dat kunnen we door de productie en verdeling van ons voedsel in eigen handen te nemen. Zo is er een directe controle op kwaliteit, bouwen we gemeenschappen, vermijden we voedselkilometers en voedselverspilling. Dit kunnen we bewerkstelligen door mét de natuur samen te werken, met respect vóór de natuur.

Wat?
Wij telen groenten, kruiden en bessen op een biologische wijze. Daarbij zetten wij in op biodiversiteit. We bouwen een hechte gemeenschap. We creëren een oase van rust waar mensen even kunnen zijn, zonder te doen

CSA
CSA (Community Supported Agriculture) is een Engelstalige term voor landbouw gedragen door de gemeenschap, vóór de gemeenschap.
De Plukboerderij Zinckval is een initiatief waarbij een team enthousiaste boeren groenten en bessen produceren voor een gemeenschap. Deze mensen kopen een aandeel van de opbrengst aan het begin van het oogstjaar en mogen dan het volledige jaar komen plukken wat ze graag willen en wanneer ze graag willen (van april tem maart)
Op deze manier delen boeren en leden alle opbrengst en risico verbonden aan de landbouw.
In Vlaanderen zijn wij momenteel met meer dan 40 dergelijke initiatieven. Klik hieronder om meer te lezen over het CSA-netwerk:

Reacties

Populaire posts van deze blog

open-veld-dag zondag 17 september 2023

waar ligt jouw dichtsbijzijnde biologische (zelfoogst) boerderij?

Open-veld-dag: een boerderij in jouw buurt