Te oogsten + wist je datjes
Te oogsten op 26 januari
Boerderij (Hier moet alles eerst op door de verhuis naar Zinckval):
Kuil boerderij: rode biet.
Waar tunnel stond: winterpostelein, veldsla en ander snijgroen
Op de velden: koolrabi (moet dringend weg), raapjes , peterseliewortel (=wortelpeterselie), witte kool, savooi, boerenkool en palmkool, spruiten en flowersprouts, aardpeer, pastinaak, restjes (snij)selder
Enkel op de boerderij: prei, nog 3 kroppen roodlof en groenlof (suikerbrood), wortelen, warmoes
Kuil boerderij: rode biet.
Waar tunnel stond: winterpostelein, veldsla en ander snijgroen
Op de velden: koolrabi (moet dringend weg), raapjes , peterseliewortel (=wortelpeterselie), witte kool, savooi, boerenkool en palmkool, spruiten en flowersprouts, aardpeer, pastinaak, restjes (snij)selder
Enkel op de boerderij: prei, nog 3 kroppen roodlof en groenlof (suikerbrood), wortelen, warmoes
Zinckval:
Kuil naast kot onder blad: rode biet (of andere biet), zwarte ronde rammenas, daikon
In tunnel: winterpostelein, veldsla en ander snijgroen
Op de velden: koolrabi (moet dringend weg), raapjes , peterseliewortel (=wortelpeterselie), witte kool, savooi, boerenkool en palmkool, spruiten en flowersprouts, aardpeer, pastinaak, restjes (snij)selder
enkel op zinkval: kervel, tijm en koriander in tunnel, schorseneren op veld, daikon en rammenas in kuil
Kuil naast kot onder blad: rode biet (of andere biet), zwarte ronde rammenas, daikon
In tunnel: winterpostelein, veldsla en ander snijgroen
Op de velden: koolrabi (moet dringend weg), raapjes , peterseliewortel (=wortelpeterselie), witte kool, savooi, boerenkool en palmkool, spruiten en flowersprouts, aardpeer, pastinaak, restjes (snij)selder
enkel op zinkval: kervel, tijm en koriander in tunnel, schorseneren op veld, daikon en rammenas in kuil
Wist- je- dat:
- Er nog veel flowersprouts staan. Ze zijn veel zachter van smaak dan spruiten en heel lekker. Pluk de losse paarse kooltjes die in de oksels van de bladeren groeien. Je kan ze op heel veel manieren bereiden: koken en daarna bakken, wokken (eventueel eerst in stukjes snijden), stomen, in stoemp…. In sterrenrestaurants worden ze veel gebruikt. Experimenteer er eens mee.
- De witte kolen en savooien nu minder mooi lijken. Verwijder de buitenste bladeren en je hebt opnieuw een mooie kool! De rode kolen zijn op.
- We op zinkval een nieuw bord hebben waar je per blok kan vinden wat er op staat. De blokken worden gescheiden door de graspaden.
Reacties
Een reactie posten