Te oogsten + wist je datjes (05/2018)
Tunnel 1 : venkel, Romeins sla, kropsla, krulsla, eikenbladsla, rucola, blaadjes rode biet en ander snijgroen, pijpajuin, koriander Tunnel 2 : veldsla, peterselie, kervel, rucola, bieslook, Chinese bieslook, tijm Tunnel 4 : paksoi, Chinese kool, koolrabi Bl ok 3 : rabarber Blok 6 : bloemkool In het kot in bak : rode biet; pastinaak Kruidentuin : citroenmelisse, muntsoorten, eetbare bloempjes (madeliefje, viooltje, komkommerkruid), spinaziezuring en veldzuring, lavas, pijpajuin, bieslook, tijm, salie, vrouwenmantel, citroenverbena wist- je- dat: Wanneer een bloemkool begint te barsten, ze dringend moet geoogst worden. Voor een bloemkool geldt: klaar= klaar. Ze kan geen week blijven staan, want dan is ze volledig doorgeschoten. Een bloemkool onder invloed van zonlicht geel en zelfs roos kan verkleuren. Om dit te voorkomen kan je ook een blad afbreken en op de kool leggen. De look binnenkort begint door te schieten. Deze stengel moet afgeknipt worden zodat