Te oogsten + wist je datjes (05/2018)
Tunnel 1: venkel, Romeins sla, kropsla, krulsla, eikenbladsla, rucola, blaadjes rode biet en ander snijgroen, pijpajuin, koriander
Tunnel 2: veldsla, peterselie, kervel, rucola, bieslook, Chinese bieslook, tijm
Tunnel 4: paksoi, Chinese kool, koolrabi
Blok 3: rabarber
Blok 6: bloemkool
In het kot in bak: rode biet; pastinaak
Kruidentuin: citroenmelisse, muntsoorten, eetbare bloempjes (madeliefje, viooltje, komkommerkruid), spinaziezuring en veldzuring, lavas, pijpajuin, bieslook, tijm, salie, vrouwenmantel, citroenverbena
wist- je- dat:
- Wanneer een bloemkool begint te barsten, ze dringend moet geoogst worden. Voor een bloemkool geldt: klaar= klaar. Ze kan geen week blijven staan, want dan is ze volledig doorgeschoten.
- Een bloemkool onder invloed van zonlicht geel en zelfs roos kan verkleuren. Om dit te voorkomen kan je ook een blad afbreken en op de kool leggen.
- De look binnenkort begint door te schieten. Deze stengel moet afgeknipt worden zodat de look onder de grond kan dikken. Deze stengel kan je gebruiken in plaats van look. Je kan hem zelfs in grote stukken laten en opeten zoals boontjes.
Reacties
Een reactie posten